Gå til startsiden Åpne/lukke

Inpirasjon skaper forbedring. Derfor samarbeider vi med noen av Norges beste utøvere for å dele inspirasjon med alle andre som vil bli bedre på det dere gjør. Takk for inspirasjonen.

Logo EM1 Midt-Norge Eiendomsmegler 1 Midt-Norge

Tett på brødrene Northug

The game is on…

Konkurranseinstinktet er merkbart når du møter brødrene Northug. Ingen av dem er innstilt på å være nummer 2 i noe som helst. Men et sted må vi begynne, når vi skal gå gutta litt på klingen med noen spørsmål før alvoret braker løs.


Tomas er sannsynligvis i best form akkurat nå, og hiver seg frempå når vi spør om verste treningsopplevelse til nå.
- Jeg var 7-8 år. Jeg og Petter skulle gå på ski fra hjemgården til tanta vår, en distanse på 17 km. Da vi nesten var fremme, snudde Petter og gikk tilbake igjen. Og dette gjentok han i nesten 3 timer, og jeg gikk på en ”giga-smell”.
Vi får dermed bekreftet tidligere historier om at Petter har tatt et særlig ansvar for å herde sine yngre brødre gjennom oppveksten.

Så kommer svarene på løpende bånd. Favorittfilmen er Con Air. Bøker prioriteres ikke spesielt høyt av Tomas som gjerne kunne tenkt seg å bruke mer tid på friluftsliv – jakt og fiske. Hvis ikke han altså ikke brukte all tid på å bli best på ski. For Tomas gjør det som må til for å lykkes. Og der finner han den motivasjonen han trenger for å trene. I tillegg til å hente inspirasjon fra folk utenfor idretten. Sesongoppkjøringen er i rute, og Tomas ligger godt foran fjorårskjema, så det lover godt.

Tips for trening og restitusjon?
- Tren lystbetont. Ikke glem frukt og grønt. Og restituer. Sov mye og drikk mye vann.
Og Tomas legger til at det verste med å konkurrere på ski, er at det er så slitsomt. Det beste er fremgang og mestring. Og fremgang har Tomas hatt, med sprint-gull i junior-VM i Hinterzalten som et foreløpig høydepunkt i konkurranseopplevelsene.

Over til Petter. Som svarer omtrent like kjapt som han går.
Favorittfilmene er Shawshank Redemption. Og Olsenbanden. Favorittboka er Gunde Svans ”Var går gränsen”. Og hvis han ikke han hadde gått på ski, ville han spilt fotball i Spania. Selvfølgelig.

Treningstips Petter?
- Tren variert. Ta med en kompis, da er det letter å komme seg ut. Ta et to-minutt med deg selv før trening og tenk gjennom hvorfor du bør trene. Og hvis du fortsatt liter med motivasjonen – still deg foran speilet.

Petter tar som kjent ikke lett på noe som helst, enten det er trening, forberedelser, kosthold eller restitusjon. Det siste er han visstnok også verdensmester i, og anbefaler store mengder hvile. Det der også viktig å justere næringsinntaket i forhold til treningsbelastningen. Du kan korte ned restitusjonstiden hvis inkluderer mye rå, økologiske grønnsaker.. Kvaliteten på råvarene er faktisk avgjørende.
Om sesongoppkjøringen er det bare en ting å si: Kunne ikke vært verre. Men som alle vet, er det sjelden noen trøst for konkurrentene.

Det verste og det beste med å konkurrere på ski? Den er enkel. Smerte. Sier Petter. Som også har en verste treningsopplevelse å vise til.
- Løpetur til Fongen for 3 år siden. Turen varte i nesten 6 timer, jeg gikk tom etter 2 timer, og sprang de neste 4 timene i full narkose.

Høydepunktet konkurransemessig var 3-mila i Davos i 2011. Individuell start, - skøyting.
- Fullklaff! Aldri prestert i Davos tidligere!

Vi spør brødrene Nordthug til slutt om hva som irriterer dem.
- Irriterende lite, kommer det irriterende fra Petter.
- Folk som ikke oppfører seg, sier Tomas kjapt.

The game is on…