Gå til startsiden Åpne/lukke

Inpirasjon skaper forbedring. Derfor samarbeider vi med noen av Norges beste utøvere for å dele inspirasjon med alle andre som vil bli bedre på det dere gjør. Takk for inspirasjonen.

Logo EM1 Midt-Norge Eiendomsmegler 1 Midt-Norge

Petter Northug

”I en idrettskarriere er du mest inspirert fram til du når ditt første store mål. Etter suksesser må du skape ny inspirasjon, som er sterk nok. Dette regner jeg som den største utfordringen min som toppidrettsutøver.”

Petter ønsker å være en inspirasjonskilde for unge utøvere i dag, på samme måte som han selv ble inspirert av sine idoler i barndommen. 

— Jeg håper at jeg bidrar til at unge utøvere får lyst til å gå på ski og ut å konkurrere gjennom det jeg gjør og presterer. Det var slik jeg ble inspirert av mine idoler gjennom TV-ruta da jeg var barn. Jeg har alltid vært aktiv og drevet med mange idretter. Om somrene var det fotballspillere som inspirerte meg når jeg spilte fotball for meg selv på plena. Om vinteren så jeg på langrenn, skiskyting eller hopping på TV og lekte deretter at jeg var i deres verden.

Motgang er noe alle idrettsutøvere opplever. Petter har hatt en karriere som har bestått av både opp- og nedturer. Høye oppturer og dype nedturer.

— Min metode for å håndtere motgang har vært å stenge meg ut fra resten av verden og koble totalt av. Før VM i Oslo ble jeg nummer 64. og 31. plass på nasjonal åpning. Da reiste jeg hjem og koblet fullstendig av. Helga etter så jeg ikke en gang på TV da det var worldcuprenn. Jeg koblet helt ut og kom sterkt tilbake i VM. Det er ingen andre enn meg som lenger husker at jeg hadde den dårligste sesongåpningen noen sinne.
Sesongen etter VM i Oslo var den sesongen det var desidert vanskeligst å hente ny inspirasjon.

 

 

 

Tett på brødrene Northug: