Gå til startsiden Åpne/lukke

Inpirasjon skaper forbedring. Derfor samarbeider vi med noen av Norges beste utøvere for å dele inspirasjon med alle andre som vil bli bedre på det dere gjør. Takk for inspirasjonen.

Logo EM1 Midt-Norge Eiendomsmegler 1 Midt-Norge

Når kun det beste er godt nok


Når kun det beste er godt nok.
 
Adrian Løvold er en ambisiøs kokk, han vil bli best i hele verden.
Og nå trener han for fullt for å bli verdensmester i kokkekunst.
 
Adrian er kokken som leste kokebøker på sengekanten sammen med mammaen sin, og som i tenårene oppsøkte en av Trondheims beste restaurant med nyinnkjøpt knivkoffert for å lære hvordan han kunne bli kokk.
 
Adrian har alltid jobbet hardt og vært veldig målbevisst. Han har allerede rukket å bli en anerkjent kokk. Han reiser verden rundt på arrangementer for å lage mat, og han var bl.a. med på det norske teamet i Bocuse d’Or i 2009 som såkalt commis for den norske mesterkokken Geir Skeie. Og senest i 2015 var han tett på mesterkokk Ørjan Johannessen, som nylig ble verdensmester i Lyon. Nå er Adrian på vei til å kvalifisere seg til å delta på egen hånd. Og i 2017 vil han helt til topps.
 
Kun det beste er godt nok for Adrian, og nå ligger han i hard trening  for å nå sine mål. Detaljer er ekstremt viktig i det Adrian gjør og han trener 12 timer hver dag - både selvstendig og med sitt gode team. Det er flere timer enn hva en toppidrettsutøver trener. EiendomsMegler 1 Midt-Norge finner enorm inspirasjon i Adrian og hans team i måten de jobber med å bli litt bedre hver eneste dag. Derfor følger vi han på sin reise til å bli best i verden.
 
 
Adrian møter oss i våre kontorer  med et stort smil og direkte blikk. Han hilser med både håndtrykk og en god klem. Som alltid er han klar for en god samtale, men tiden er tilmålt.
 
For kort tid siden kvalifiserte Adrian seg som en av 6 norske kokker til finalen i det norske uttaket til Bocuse d'Or (Årets kokk).
 
Adrian forteller entusiastisk
- Du merker ikke timene, for du er så gira på det du driver med. Jeg er veldig privilegert som kan drive med dette. For meg er dette jobb og hobby på en gang. Jeg er så takknemlig.
Jeg er ikke opptatt av antall timer, jeg gjør det jeg må for å få det perfekt. Jeg vil i gang med alle forberedelsene,  motivasjonen er enorm.
 
Veien til VM er absolutt ingen lett utfordring, det er flere ekstremt krevende runder med konkurranser på høyt nivå for å komme helt frem.
 
- Hvis jeg vinner Årets kokk i Norge kommer jeg til EM i Budapest i 2016. Hvis jeg skal komme meg videre til VM, må jeg være blant de 12 beste i Budapest.
Europeiske kokker har et veldig høyt nivå, og Adrian forteller at blant konkurrentene er det noen som har vært med før, og noen nye. – Det er mange unge og sultne kokker med i år. Og ekspertene spår at det blir en veldig tøff kamp.
 
- Sist jeg deltok var jeg veldig nære. Derfor har jeg definitivt satt meg mål for å vinne, og jeg forventer å vinne.
 
Blir du ikke skremt av det høye nivået i Europa?
 
- Jeg tenker ikke på konkurrentene – jeg har fokus på mitt og det er det som er motiverende for meg - at denne gangen er dette 100 % mitt.
 
- Det er som når Petter Northug Jr. stiller til start i skirenn. Han ser for seg å vinne, og det gjør jeg også.
 
For å holde fokus og motivasjon har Adrian et stort pleksiglass med bilde av gullstatuetten fra VM på veggen.
 
På spørsmål på hva som inspirerer han svarer han:
 
- Det som driver og inspirerer meg aller mest er tanken av å stå på toppen av pallen. Den følelsen jeg hadde når jeg var med Geir å vinne Bocuse d'Or i 2009. Det er noe jeg vil og skal kjenne på igjen! Jeg blir også veldig inspirert av råvareprodusenter som ikke går på kompromiss med kvaliteten samt mennesker med mye energi, drivkraft og suksess. Eiendomsmegler 1 Midt Norge er min samarbeidspartner. De inspirerer meg siden de setter seg mål å når dem.
 
Full av inspirasjon gleder han seg nå veldig til å jobbe med å perfeksjonere seg inn mot VM. Adrian tar i bruk mange midler for å nå målet og overlater ingenting til tilfeldighetene. For å være sikker på at han er 100% mentalt forberedt benytter han tidligere langrennstrener for de norske skijentene Svein Tore Samdal som mentaltrener.
 
Utover konkurransen blir Adrian brukt til å lage mat over hele verden.
 
Store nasjonale selskap både i Asia og Amerika vil ha Adrian på kjøkkenet når de arrangerer store events. For ikke lenge siden var han bl.a. i New York for å lage mat i forbindelse med et moteshow for et stor og kjent motemerke.
 
- Noen gang må jeg klype meg i armen å kjenne etter hvor privilegert jeg er.
 
Denne suksessen stopper ikke Adrian i å drømme videre.
 
-Nå drømmer jeg om å få til et sted ut i skjærgården i Trøndelag, hvor jeg kan sette opp et kjøkken og skaffe råvarer fra regionen min. Her kunne jeg tatt imot gjester og lagd god mat til de.
 
Når Adrian snakker om å skaffe lokale råvarer mener han det virkelig. Adrian dykker selv etter sjømaten han serverer. Gjennom undervannsjakt får han ekstra inspirasjon.
 
- Det å være i miljøet til råvarene gir en edge på inspirasjonen. Bortsett fra matlaging er dykking det beste jeg gjør. Det får konsekvenser hvis man ikke er fokusert. Jeg glemmer alt annet når jeg får kaldt vann rundt hodet. Jeg går inn i en modus og jakter på råvarene og skaffer mat. I hele fjor var det så travelt, så når sommeren kom måtte jeg ta litt ferie, da dykket jeg i 4 dager på Hitra, da var energien tilbake igjen.

 

Lite jåleri.
 
Å være kokk er absolutt ikke noe jåleri. Det innebærer så mye mer enn å stå på en fint kjøkken og dandere lekre retter. Adrian er opptatt av alle aspekter med jobben og har egne gummistøvler til vasking.
 
- Når man har et eget kjøkken er ikke noe jåleri. På kjøkkenet mitt må vi vaske, skrubbe og spyle. Jeg har et eget par gummistøvler som jeg bruker når jeg vasker kjøkkenet. Vi må gjøre grovarbeidet, sier han med et smil.
 
Vi lar oss inspirere og imponere, og gleder oss til å følge Adrian videre i veien mot å nå sine mål. Takk for inspirasjonen Adrian. 

Mer om Adrian her